Programul săptămânii 29 august-4 septembrie 2022

Din 2 septembrie 2022, la Cinematograful Ateneu din Iași, poate fi vizionat filmul românesc inspirat din fapte reale – Dirijorul tăcerilor. Filmul este regizat de Ovidiu Georgescu și spune povestea mai multor generaţii care trăiesc într-o casă ridicată în 1925, dar care urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. O poveste captivantă cu nume sonore ale cinematografiei româneşti: Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Ovidiu Ghiniţă, Cristina Deleanu, Ioana Mărcoiu, Victor Ţăpeanu, Adrian Titieni, András Demeter, Dragoş Stemate, Andrei Aradits, Maia Morgenstern şi Costina Cheyrouze.

Tot săptămâna viitoare poate fi văzut și cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte, care îl readuce pe marele ecran pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile polițiste ale lui George Simenon: Maigret. Rolul principal este interpretat remarcabil de Gerard Depardieu. O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigații ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera și personajele unui thriller clasic, facem cunoștință cu trecutul comisarului, umanismul și obsesiile lui.

Titlul Grota este filmul care face referire la o peșteră adâncă de 700 de metri și care oferă o experiență cinematografică mistică. Filmul este o invitație către profunzimea vieții și naturii și două mari planuri spațiale – ce e la suprafață și grota pe care o explorează speologii, dar și pe nivelurile trecut-prezent, care comunică misterios.

În weekend, cei mici sunt așteptați la cea mai simpatică și dulce animație: Elfii cofetari. Legendarii „elfkins” din Köln, Germania, erau elfi care îi ajutau noaptea pe meșteșugari la muncile lor. Cu 200 de ani în urmă, însă, ei au fost izgoniți de soția malefică a unui croitor. Aceasta este povestea întoarcerii lor.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei. 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

29 august 2022

16.00 | Maigret – Maigret – (regia Patrice Leconte) – AP 12

 

2 septembrie 2022

15.00 | Grota – Il buco – (regia Michelangelor Frammartino) – AP 12

18.00 | Maigret – Maigret – (regia Patrice Leconte) – AP 12

20.00 | Dirijorul tăcerilor – (regia Ovidiu Georgescu) – PREMIERĂ – AP 12 

 

3 septembrie 2022

12.00 | Elfii cofetari – The Elfkins – (regia Ute von Münchow-Pohl) – 2D/Dublat – AG

 

4 septembrie 2022

12.00 | Elfii cofetari – The Elfkins – (regia Ute von Münchow-Pohl) – 2D/Dublat – AG

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.