Luna martie aduce cinefililor ieșeni diversitate în sala de cinema. Astfel, a treia luna din 2024 poartă definiția multiculturalității și timp de o săptămână la Cinematograful Ateneu vor avea loc trei festivaluri inedite: Visuali Italiane, Festivalul Filmului Francez și IZANAGI – Japanese Film Festival.
Festivalurile reprezintă o oportunitate unică pentru cinefili de a se conecta cu cele mai recente și captivante producții cinematografice, aducând diversitate și noutate publicului prin producțiile inedite.

Cu aproximativ 500 de proiecții și peste 180 de titluri de film, Cinema Ateneu a reușit să fie în 2023 gazda a aproape 16.000 de spectatori, care au ales să vizioneze un film în sala de cinema. Pe lângă proiecțiile de filme lansate în mod curent, cinefilii au ocazia să participe la evenimente speciale organizate periodic: proiecții de gală în prezența echipei, proiecții unice de filme care nu au distribuție în România, programe de cinematecă și transmisiuni de operă și concerte.

Proiectul Cinema Together continuă și în perioada următoare la Cinema Ateneu, iar publicul de toate vârstele este așteptat cu un program de filme speciale. Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a oferi filme europene deosebite, unele premiate internațional, ce nu pot fi văzute altfel în România, titluri special alese pentru copii și tineri, completate cu ateliere educative, filme maghiare ce s-au remarcat recent, producții accesibilizate pentru nevăzători, precum și filme atent alese pentru seniori.

Caravana cinematografică WARBOY continuă la Iași unde spectatorii se pot întâlni cu regizorul Marian Crișan și actorul din rolul principal, Daniel Bâliș, la Cinema Ateneu duminică, 11 februarie, de la ora 18:00. Biletele sunt puse în vânzare aici: https://cinemaiasi.ro/film/warboy/ „WARBOY este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai […]

Proiectul cultural Cinema Together, inițiat în 2023 cu sprijinul Europa Cinemas și cu parteneri exclusiv din România, continuă și în 2024 să aducă publicului român filme europene de excepție, unele distinse la nivel internațional.

Prima proiecție de film de anul acesta difuzată în cadrul proiectului are loc duminică, 21 ianuarie 2024, de la ora 17.00, la Cinema Ateneu (Ateneul Național din Iași). The Teachers’ Lounge (r. Ilker Catak) este propunerea Germaniei pentru premiile Oscar, categoria „Cel mai bun lungmetraj”.