La Cinematograful Ateneu din Iași se anunță o nouă săptămână plină de producții recente și altele în premieră. Cinefilii sunt așteptați la filme cu povești veritabile, filme autentice și de groază, de văzut cu prietenii, la cinema. Finalul săptămânii aduce în sala de cinema doi invitați speciali, odată cu proiecția de gală a filmului Capra cu trei iezi – actrița din rolul principal, Maia Morgenstern și regizorul Victor Canache. 

Filmul Capra cu trei iezi îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele. Cu Maia Morgenstern în rolul „caprei” și actorul Marius Bodochi în cel al „lupului”, producția a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF. 

Mirciulică este o producție independentă ce aduce pe marele ecran universul lui Mircea Bravo, alături de toate personajele îndrăgite și cunoscute deja de publicul larg, odată cu sutele de clipuri din online. Din acest proiect nu lipsește nici cea mai cunoscută bunică din România – tanti Lenuța din Chinteni. Producția spune o poveste cu care vor rezona mulți tineri din România și prezintă realitatea societății românești exact așa cum este ea, condimentată cu glume și întâmplări în stilul deja cunoscut al lui Mircea Bravo.

Teambuilding, comedia spumoasă care a fost primită cu entuziasm de spectatorii români, este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un teambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie. Din distribuția filmului  fac parte: Matei Dima, Micutzu, Anca Dinicu, Nicu Banea, Șerban Pavlu, Roxana Condurache, Cristi Pulhac, Monica Odagi și Nuami Dinescu.

Adam Întunecatul / Black Adam are acțiunea în vechiul Kahndaq, unde lui Teth Adam i-au fost dăruite puterile atotputernice ale zeilor. După ce le-a folosit pentru a se răzbuna, a fost închis, devenind Adam Întunecatul. Aproape 5.000 de ani au trecut de atunci și Adam Întunecatul a trecut de la om, la mit, la legendă. Odată eliberat, forma sa unică de justiție, născută din furie, este contestată de eroii moderni care formează Societatea Justiției: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher și Cyclone.

Din seria filmelor de groază face parte și Cut, filmul din deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 2022. În timp ce lucrează la un film cu zombi, de categoria a doua, o mică echipă de cineaști este atacată de zombi cât se poate de reali. Lesne de înțeles, lucrurile o iau razna. O comedie horror semnată de Michel Hazanavicius, câștigător al premiului Oscar pentru The Artist

În Lumina Infernului o vom vedea pe sora Ann ajunsă în linia întâi alături de colegul ei, Părintele Dante (Christian Navarro), unde luptă pentru a salva sufletul unei copile despre care crede că este posedată de același demon care i-a chinuit mama cu ani în urmă. Hotărâtă să dezrădăcineze răul, Ann realizează curând că Diavolul o manipulează să facă exact ce vrea el.

În Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat, noua animație pentru cei mici, îl vom vedea pe Căpitanul Sabertooth, care se va confrunta cu o mulțime de provocări atunci când își propune să găsească un diamant magic pierdut. 

 

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei. 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

25 octombrie 2022

18.30 | Mirciulică – (regia Cristian Ilișuan) – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.30 | Teambuilding – (regia Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț) – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

28 octombrie 2022

15.00 | Căpitanul Colț-de-sabie și diamantul fermecat – Captain Sebertooth and the Magic Diamond – (regia Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune) – PREMIERĂ – 2D/Dublat

18.00 | Cut – Coupez! – (regia Michel Hazanavicius) – PREMIERĂ – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Adam întunecatul – Black Adam – (regia Jaume Collet-Serra) – PREMIERĂ – AP 12

 

29 octombrie 2022

18.00 | Lumina infernului – The Devil’s Light – (regizor Daniel Stamm) – PRMEIERĂ – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Capra cu trei iezi – (regizor Victor Canache) – PREMIERĂ – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.