Sfârșitul de săptămână aduce la Cinematograful Ateneu filme pentru întreaga familie, de la premiere de film până la cele mai noi animații pentru cei mici.

Carbon (r. Ion Borș) este un film istoric situat în Moldova anilon 90, în timpul războiul de pe Nistru și are premiera vinerea aceasta, 7 iulie 2023, de la ora 18:00.

Premiatul film documentar România neîmblânzită revine pe marele ecran. O incursiune de 90 de minute în acest univers uimitor, zonele de interes major fiind Munții Carpați, Delta Dunării și Transilvania. Câștigătorul trofeului de argint pentru „Luptă împotriva încălzirii climatice“ – Deauville Green Awards (Franța, iunie 2019), marele premiu pentru „Cea mai bună muzică într-un film documentar“ – festivalul NaturVision (Germania, iulie 2019), va fi difuzat tot vineri, 7 iulie 2023, de la ora 16:00.

În timp ce pădurea din jurul lor arde, un grup de prieteni se adună la malul Mării Baltice pentru a petrece vara. Întreaga poveste, pe 9 iulie 2023, de la ora 15.00 – În bătaia focului (o. Afire) | câștigător al Ursului de Argint la Berlinale.

La capitolul premiere pentru cei mici, săptămâna aceasta participăm la o cursă de raliu pe Drumul Mătăsii în Piloții de raliu.

Revedem săptămâna aceasta așteptatul capitol, finalul, din saga unuia dintre cei mai mari eroi din istoria cinematografiei: Indiana Jones și cadranul destinului. Ne reîntâlnim cu actrița Kristine Kujath Thorp care a fost recompensată cu Premiul pentru cea mai bună actriță la Dublin International Film Festival, în filmul Mi-e silă de mine (r. Kristoffer Borgli).

Cei mici se bucură de aventuri în Oceanside cu Ruby Gillman (Ruby Gillman, adolescenta kraken), o adolescentă timidă ce află că provine dintr-o legendară familie regală de krakeni; iar mai apoi îl vor ajuta pe Richard să rezolve o ghicitoare și să găsească Marele Giuvaier în animația Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier.

Filmele vor putea fi vizionate după următorul program: 

 

Vineri, 7 iulie 2023

16.00 – România neîmblânzită – (regia Tom Barton–Humphreys) – AG

18.00 – Carbon – (regia Ion Borș) – PREMIERĂ – AP 12

20:00 – Indiana Jones și cadranul destinului – Indiana Jones and the Dial of Destiny – (regia James Mangold) – AP 12

 

Sâmbătă, 8 iulie 2023

11.00 – Ruby Gillman, adolescenta kraken – Ruby Gillman Teenage Kraken – (regia Kirk De Micco, Faryn Pearl) – 2D/Dublat – AG

 

Duminică, 9 iulie 2023

11.00 – Piloții de raliu – Rally Road Racers – (regia Ross Venokur) – PREMIERĂ – 2D/Dublat – AG

13.00 – Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier – Richard the Stork and the Mystery of the Great Jewel – (regia Benjamin Quabeck, Mette Tange) – 2D/Dublat – AG

15.00 – În bătaia focului – Afire – (regia Christian Petzold)  – PREMIERĂ – AP 12

17.00 – Mi–e silă de mine – Syk pike – (regia Kristoffer Borgli) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

19.00 – Carbon – (regia Ion Borș) – AP 12

 

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei. 

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.