Cel mai recent film semnat de Gabriel de Achim se vede într-o proiecție specială în prezența actriței Anca Androne, sâmbătă, 23 iulie 2022, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu din Iași. Biletele sunt puse în vânzare pe https://bit.ly/Gala-Cinemaiasi și la casieria Ateneului din Iași. 

Alături de Anca Androne, din distribuția filmului mai fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos și Silvana Mihai.

Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric/Snowing Darkness relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Producția a avut premiera mondială în selecția competițională Rebels With A Cause din cadrul celei de-a 25-a ediție a PÖFF – Tallinn Black Nights Film Festival. Filmul este produs de Mandragora și distribuit în România de iadasarecasa.

 

Trailer: https://youtu.be/sW1QkUcmA2Y

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.