Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate, în perioada 19-21 martie 2022, la Cinematograful Ateneu din Iași. Cea de a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film va onora pe 27 martie 2022 cele mai bune filme lansate anul trecut. Înainte cu o săptămână, spectatorii ieșeni vor putea vedea pe marele ecran o parte dintre titlurile nominalizate. 

Filmul Belfast, cu cele mai multe șanse de a câștiga premiul pentru cel mai bun film, este nominalizat la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar, cel mai bun scenariu, cel mai bun cântec și cel mai bun sunet. Belfast este un film semi-autobiografic, în care se prezintă povestea unei familii din clasa muncitoare în timpul incidentelor ce au avut loc în orașul Belfast între august 1969 și începutul lui 1970. Din distribuția acestui film fac parte Jude Hill, Caitriona Balfe și Jamie Dornan.

House of Gucci, lansat la finalul anului trecut, dar încă de interes printre cinefili, prezintă povestea spectaculoasă a familiei Gucci și întâmplările care au dus la uciderea lui Maurizio Gucci. Filmul este pe lista nominalizărilor la categoria Cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură. Din distribuție fac parte nume mari, precum Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino și Salma Hayek. În film poate fi văzută și Mădălina Ghenea, în rolul Sophiei Loren.

Tot pe marele ecran poate fi admirată și Kristen Steward, nominalizată pentru Premiul Cea mai bună actriţă în rol principal, odată cu rolul din filmul Spencer. Filmul este o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică.

Encanto, animația pentru cei mici, se remarcă pe lista producțiilor pentru copii, mai ales că este nominalizată la premiile: cel mai bun lungmetraj de animație, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun cântec. „Este o poveste despre faptul că oamenii cei mai apropiați nouă, mai ales cei din familie, nu ne văd așa cum suntem, nici nu ne înțeleg așa cum suntem. Și, bineînțeles, nici noi nu le arătăm celor pe care îi iubim cine suntem cu adevărat și facem asta din mai multe motive. Povestea noastră arată cum un membru al unei familii care se simte prea puțin văzut și înțeles, învață să își cunoască întreaga familie și, într-un final, să se descopere pe sine”, spune despre film co-regizorul și co-scenaristul Jared Bush.

 

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul unic de 15 lei. 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

19 martie 2022

14.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

16.00 | Spencer – Spencer – (regia Pablo Larrain) – AP 12

18.00 | Belfast – Belfast – (regia Kenneth Branagh) –  AP 12

20.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

20 martie 2022

12.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

 

21 martie 2022

18.00 | Belfast – Belfast – (regia Kenneth Branagh) –  AP 12

20.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.