Finalul de an se apropie, însă cinematografia continuă să ne surprindă cu noi filme de calitate. Cinefilii ieșeni se pot bucura în a doua jumătate a lunii decembrie de nu mai puțin de șapte titluri de film. 

După 13 ani de așteptare, va fi lansată cea de-a doua parte a filmului Avatar – Avatar, Calea Apei, o producție filmată în Noua Zeelandă. Pelicula se concentrează pe fostul pușcaș marin Jake Sully (Sam Worthington), care s-a îndrăgostit de planeta Pandora și de războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) în primul film. Avatar este filmul cu cele mai mari încasări din istorie, iar producătorii promit un nou succes fabulos.

Tot în premieră rulează și filmul Omul lui Dumnezeu/Man of God, regizat de Yelena Popovic și prezentat la numeroase festivaluri. Producția prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmașilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

Din 28 decembrie 2022, cinefilii sunt așteptați la I Wanna Dance with Somebody, filmul care ne invită să sărbătorim povestea nespusă a unei legende – Whitney Houston – cea mai puternică voce din muzica pop și R&B din toate timpurile. Filmul îi urmărește parcursul de la începutul obscur, la statutul de legendă și până la moartea sa prematură din 2012.

Drama istorică Rețeaua Jane, unul dintre cele mai luminoase filme de la final de an, o are în centrul atenţiei pe Joy (Elizabeth Banks), o casnică pentru care a doua sarcină ridică probleme grave de sănătate. Totul se complică când acțiunea este plasată la sfârşitul anilor ’60, iar avortul este ilegal pe aproape întreg teritoriul Statelor Unite. 

Filmul Conspirație la Cairo este propunerea Suediei la Premiile Oscar 2023. O producție regizată de Tarik Saleh, premiată la Cannes, interzisă în Egipt și aplaudată în întreaga lume. Producția se anunță drept un thriller fascinant într-o lume plină de mistere.

La capitolul filme pentru copii, la final de lună se lansează și animația Cele trei dorințe ale Cenușăresei, care prezintă povestea clasică, dar plină de emoții, cu aventuri călare, arcași iscusiți, o doză de pericol și un bal la palatul regal. Tot pe cei mici, la cinema, îi așteaptă o nouă poveste din seria basmelor Shrek – Motanul încălțat: Ultima dorință

 

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei, respectiv 20 de lei pentru noul film Avatar.  

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

16 decembrie 2022

19.00 – Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – PREMIERĂ – 3D/subtitrat – AP 12

 

17 decembrie 2022

13.30 – Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/subtitrat – AP 12

 

18 decembrie 2022

13.30 – Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/subtitrat – AP 12

 

20 decembrie 2022

20.30 – Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/subtitrat – AP 12

 

28 decembrie 2022

11.00 – Puss in Boots: The Last Wish – Motanul încălțat: Ultima dorință – (regia Joel Crawford, Januel Mercado) – 3D/Dublat

14.00 – Call Jane – Rețeaua Jane – (regia Phyllis Nagy) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

17.00 – Cairo Conspiracy – Conspirație la Cairo – (regia Tarik Saleh) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

19.30 – I Wanna Dance with Somebody – (regia Kasi Lemmons) – PREMIERĂ – AP 12

 

29 decembrie 2022

11.00 – Cele trei dorințe ale Cenușăresei – (regia Cecilie A. Mosli) – PREMIERĂ – AG

13.30 – Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/subtitrat – AP 12

17.00 – Omul lui Dumnezeu – Man of God – (Yelena Popovic) – PREMIERĂ – AG

19.30 – I Wanna Dance with Somebody – (regia Kasi Lemmons) – AP 12

 

30 decembrie 2022

11.00 – Puss in Boots: The Last Wish – Motanul încălțat: Ultima dorință – (regia Joel Crawford, Januel Mercado) – 3D/Dublat

13.00 – I Wanna Dance with Somebody – (regia Kasi Lemmons) – AP 12

16.00 – Cairo Conspiracy – Conspirație la Cairo – (regia Tarik Saleh) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

18.30 – Omul lui Dumnezeu – Man of God – (Yelena Popovic) – AG

 

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Preț film 3D Avatar: 20 lei (ochelarii incluși)

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.