Jocuri de putere, un thriller politic regizat de Rodrigo Sorogoyen, prezintă elita politică într-un mod inedit, prin ochii unui politician corupt care luptă să supraviețuiască după ce s-a lăsat condus prea mult timp de interesele personale și ale partidului. După ce presa publică dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis, partidul caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Câştigătorul a şapte premii Goya şi a peste 30 de premii internaţionale, filmul este fără îndoială una dintre cele mai influente şi discutate producţii spaniole recente.

Cu note de comedie, filmul Vieți duble, în care joacă Juliette Binoche și Guillaume Canet, surprinde viața a patru parizieni sofisticați ce excelează în cultivarea aparențelor. În centrul atenţiei este Alain, un editor care face cu greu faţă schimbărilor din lumea editurilor, când volumele digitale devin mai populare decât cele tipărite. O altă provocare apare atunci când editorul are dubii despre ultima operă a unuia din autorii săi, care îşi foloseşte aventurile sexuale din viaţa reală ca motor pentru noul roman. Lăudat pentru prospeţimea dialogurilor, filmul discută şi complicata relaţie dintre creator şi cel care îi vinde creaţia sau despre obiectul artistic ca marfă în căutarea unui cumpărător.

Sâmbătă vă așteptăm la Dumnezeu există și numele lui e Petrunjia, prilej cu care ne vom întoarce în Macedonia, de Bobotează, unde o întâlnim pe Petrunjia, fata simplă dintr-un oraș mic de provincie ce se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Seria de proiecții se încheie cu Trădătorul/Il traditore, un lungmetraj despre Tommaso Buscetta, primul informator din interiorul mafiei siciliene în anii ’80, supranumit „capul celor două lumi”. Arestat de poliția braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria Mafiei: aceea de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone și de a-și trăda jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra.

Proiecțiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Național din Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

3 septembrie 2020 

Ora 20.00 – „Jocuri de putere” – El reino – (regia Rodrigo Sorogoyen) – AP 12

4 septembrie 2020 

Ora 20.00 – „Vieți duble” – (regia Olivier Assayas) – AP 12

5 septembrie 2020 

Ora 20.00 – „Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” – (regia Teona Strugar Mitevska) – AP 12

6 septembrie 2020 

Ora 20.00 – „Trădătorul” – Il traditore – (regia Marco Bellocchio) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

Alege filmul care îți place și #HaiLaCinema!

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *