În săptămâna 20-26 septembrie 2021, spectatorii sunt invitați la Cinema Ateneu, acolo unde vor avea ocazia să vadă filme de calitate, cu subiecte aparte, povești de viață și peisaje deosebite.

           Filmat în centrul Iașului, cu Rodica Popescu Bitănescu în rol principal, scurt-metrajul „Tinerețe, dulce bătrânețe” este regizat de Diana Ștefănescu, care a dorit să aducă un omagiu bunicului ei, scriitorul Boris Crăciun. Un film despre viață și prietenie, care își propune să evoce și să găsească un echilibru între tinerețe și bătrânețe. La proiecția de gală de pe 23 septembrie 2021, filmul va rula în prezența unor invitați speciali: Rodica Popescu Bitănescu, Monica Davidescu și Aurelian Temișan. Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație.

În Nowhere Special / Un loc ca oricare altul, John află că mai are doar câteva luni de trăit, iar principala sa grijă este să găsească familia perfectă pentru Michael, fiul său în vârstă de numai patru ani. Dar cum poate John să judece o familie doar pe baza unei scurte întâlniri? Și își cunoaște copilul suficient de bine pentru a alege în locul lui? Aflarea răspunsului la aceste întrebări devine principala luptă care i-a mai rămas de dus.

Cel mai amplu documentar dedicat naturii, România sălbatică, ne poartă prin cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești, narate chiar de actorul Adrian Titieni.

Tot în această săptămână, vor putea fi vizionate, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: Lux Æterna, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul Vocea umană / The Human Voice, care o are pe Tilda Swinton ca protagonistă, purtând haine semnate de Balenciaga.

Acțiunea din My Salinger Year / Anul meu la New York este plasată la sfârșitul anilor nouăzeci, în New York, unde o tânără ce aspiră să devină scriitoare își găsește o slujbă la agenția literară ce îl reprezintă pe J.D. Salinger. Joana decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului, iar rezultatele sunt pline de umor și emoționante.

Așa cum știți deja, sâmbătă și duminică, întreaga familie este așteptată la Boss Baby: Afaceri de familie. De data aceasta, un bebe-șef cu o abordare modernă și o atitudine de învingător este pe cale să-i reunească din nou pe frații Templeton și să inspire o nouă afacere de familie.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

20 septembrie 2021

18.00 – Un loc ca oricare altul – Nowhere Special – (regia Uberto Pasolini)  – AG

20.00 –  România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – AG

 

22 septembrie 2021

18.00 –  Lux Æterna – (regia Gaspar Noé) – PREMIERĂ – AP 12

19.00 –  Vocea umană – The Human Voice – (regia Pedro Almodóvar) – PREMIERĂ – AG

20.00 –  România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – AG

 

23 septembrie 2021

20.00 – Tinerețe, dulce bătrânețe – (regia Diana Ștefănescu) – PREMIERĂ – AG – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI

 

24 septembrie 2021

20.00 – Anul meu la New York – My Salinger Year – (regia Philippe Falardeau) – PREMIERĂ – AP 12

 

25 septembrie 2021

14.00 – Boss Baby: Afaceri de familie – The Boss Baby: Family Business – (regia Tom McGrath) – 3D/Dublat – AG

 

26 septembrie 2021

14.00 – Boss Baby: Afaceri de familie – The Boss Baby: Family Business – (regia Tom McGrath) – 3D/Dublat – AG

 

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *