Vineri, 3 noiembrie, vă invităm, de la ora 18:00, la Cinema Ateneu Iași, pentru o proiecție specială a filmului ÎNTRE REVOLUȚII, urmată de o discuție cu regizorul Vlad Petri.
ÎNTRE REVOLUȚII
r: Vlad Petri | 2023 | Documentar | România, Qatar, Iran, Croația | 69’
Sinopsis:  Maria și Zahra se întâlnesc la Universitatea de Medicină din București în anii ’70. Când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la evenimente, departe de prietena sa. În următorii zece ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor. Încadrate de două revoluții, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți trecând prin schimbări radicale și o prietenie care nu poate fi destrămată.
🏆 Premiul FIPRESCI în secțiunea Forum, Berlinale 2023
🏆 Cel mai bun film românesc, TIFF 2023
🏆 Premiul FIPRESCI în secțiunea Zilele Filmului Românesc, TIFF 2023
🏆 Cel mai bun film, Mediteran Film Festival 2023
🏆 Selecție Competiția oficială, Sarajevo 2023

 

„Paradoxul acestui film, care continuă să se bucure de atât de multă apreciere din partea industriei internaționale, este că a reușit să stârnească interesul publicului, independent de selecțiile în festivaluri sau premiile câștigate. Reacțiile oamenilor în urma proiecțiilor speciale au fost de sinceră emoție în fața unei povești sensibile, atent și estetic construită, care a reușit să evoce în același timp și o puternică nostalgie. Îi doresc să fie văzut de cât mai multă lume și să demonstreze ceea ce noi știm deja: că e un film care merită pe deplin să fie savurat în cinematografe, în ciuda unui număr modest de ecrane care l-au programat”, spune Matei Truța, co-fondator și managing partner August Film.

 

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.