Neidentificat, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, va rula în prezența actorului ieșean Bogdan Farcaș, luni, 9 august 2021, de la ora 20.00, la Cinematograful Ateneu.

O co-producţie România-Cehia-Letonia, Neidentificat este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman.

În film îi vom vedea pe Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

În cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), filmul a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Zilele Filmului Românesc.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 15 lei și pot fi achiziționate online (https://cinemaiasi.ro/film/neidentificat/) sau direct de la casieria Ateneului Național din Iași.

 

Sinopsis:

În timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Trailer: https://youtu.be/2dTyAuW7Nrg

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *