Filmul despre Revoluția Română – „Libertate” rulează în avanpremieră, în cadrul unei proiecții în prezența echipei, joi, 21 septembrie 2023, de la ora 18.30, la Cinema Ateneu. La eveniment vor participa: regizorul Tudor Giurgiu și actorii Alex Calangiu, Ionuț Caras, Ștefan Iancu și Cristi Popa.

Filmul a obținut Premiul CICAE–Sarajevo Film Festival și Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc–Transilvania International Film Festival.

„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Din distribuția filmului fac parte Alex Calangiu, Iulian Postelnicu, Ionuț Caras, Cătălin Herlo, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Trailer: https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 20 lei și pot fi achiziționate de pe https://cinemaiasi.ro/film/libertate/ și de la casieria Ateneului din Iași. 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.