Adaptarea românească a producției de nivel mondial „Perfetti Sconosciuti” deschide săptămâna de filme din perioada 18-24 octombrie 2021. Lungmetrajul Complet necunoscuți a fost regizat și adaptat de Octavian Strunilă și prezintă șapte prieteni, la o cină, într-un joc periculos. Pun telefoanele pe masă și decid ca orice mesaj, mail, apel telefonic primesc, să le citească cu voce tare sau să răspundă pe difuzor. Câte secrete se află? Cât de mult se cunosc ei, de fapt?

Filmul Respect prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor ’80 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”.

Ediția a V-a a festivalului Les Films de Cannes à Iași aduce, la final de săptămână, cele mai interesante și premiate filme din selecția ediției 2021 a Festivalului de Film de la Cannes. Producțiile vor fi introduse de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Seria de proiecții începe cu Les Intranquilles, în regia lui Joachim Lafosse, unde îl vom vedea pe Damien și soția sa Leila, între care există o conexiune profundă și o poveste de dragoste greu încercată. Deadline Hollywood Daily scrie că este „un film cu clasă, care explorează provocările acceptării și conviețuirii cu o boală psihică și o face aducând o rază de speranță în relațiile umane.”

Direct de la Cannes este și filmul Titane, câștigătorul premiului Palme d’Or, cu un poster care a intrigat întreaga critică de film și cu un sinopsis la fel de controversat: „după o serie de crime inexplicabile, un tată își regăsește fiul care dispăruse cu 10 ani în urmă. Titane este cuvântul franțuzesc pentru titan, un metal care se topește la temperaturi ridicate, rezistă la coroziune și formează legături solide ca piatra.”

În ultima zi, cinefilii vor putea viziona filmul La civil, de regizoarea belgiană de origine română, Teodora Ana Mihai, singurul film românesc reținut în selecția oficială, ce a fost aplaudat în picioare timp de opt minute după proiecție. Cei de la Screen Daily aduc în atenție ideea că se prezintă ca „un thriller captivant, care echilibrează tensiunea printr-un portret nuanțat al culturii violenței, care a ajuns să definească Mexicul modern”.

Programul complet de filme poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform noii hotărâri a Comitetului Județean pentru situații de Urgență. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

18 octombrie 2021

18.00 – Complet necunoscuți – (regia Octavian Strunilă) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 – Respect – Respect – (regia Liesl Tommy) – AP 12

 

20 octombrie 2021

18.00 – Complet necunoscuți – (regia Octavian Strunilă) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 – Respect – Respect – (regia Liesl Tommy) – AP 12

 

22 octombrie 2021

18.00 – Les Intranquilles – (regia Joachim Lafosse) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

 

23 octombrie 2021

14.00 – Three Floors – (regia Nanni Moretti) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

17.00 – A Hero – (regia Asghar Farhadi) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

20.00 – The worst person in the world – (regia Joaquim Trier) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

 

24 octombrie 2021

14.00 – Les Olympiades – (regia Jacques Audiard) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

16.00 – Titane – (regia Julia Ducournau) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

18.30 – La Civil – (regia Teodora Ana Mihai) – PREMIERĂ – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet – Proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Iași: 20 lei

 

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.