Rezumat

Treizeci de ani mai târziu, De Mille – acum la apogeul profesiei sale datoritã succeselor precum „Samson și Dalida” (1949) și „Marele spectacol al lumii” (1952) – depãșește entuziasmul creat în jurul filmului mut original prin reecranizarea în 1956 a „Celor zece porunci”.

Filmat în Egipt și Sinai și beneficiind de unul din cele mai mari platouri de filmare construite vreodatã pentru un film, suprasaturatul cu vedete, extravaganta Technicolor-ului relateazã povestea vieții lui Moise (Charlton Heston), cel care a întors spatele unei vieți privilegiate pentru a-și conduce poporul spre libertate. Aceastã epopee a marelui ecran clasic a fost nominalizatã pentru șapte premii ale Academiei Americane de Film, inclusiv pentru categoria „Cel mai bun film al anului 1956”.

Încercând să împiedice împlinirea unei profeții nefaste, faraonul ordonă uciderea tuturor pruncilor iudei. Doar cel abandonat pe Nil scapă cu viață, găsit de sora faraonului. Invidiat, după ani, de moștenitorul tronului, Moise e alungat în deșert, unde are revelații divine care-l conduc la dezrobirea poporului iudeu.

Video & Foto

1 video

Cumpără bilet

Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.