6voturi 2.3

Rezumat

În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică  episcopul  Iuliu Hossu  care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.

Video & Foto

1 video

Cumpără bilet

Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 Comentarii

  1. denis 16/12/2019

    Acest film nu este doar despre Biserica Greco Catolica, ci este un film al natiunii romane. Am si eu o intrebare: de ce nu este rulat in Cinema City? A nu avea respect de romanii care au murit pt ca noi sa fim uniti, este o rusine nationala. Mergeti la Mall sa va uitati la filme. Acest film nu este despre religie. De aceea tara asta nu va merge bine.

  2. Ana 18/02/2020

    În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe - spuneti d-tra si gresiti. Regimul sovietic interzicea existentei oricarei biserici, inclusiv cea ortodoxa. Ati uitat de preotii ortodocsi romani care au murit in inchisori? Comunismul interzicea religia si propaga ateismul