Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu.

Joi, 6 februarie 2020, de la ora 20.00, spectatorii sunt invitați la spectacolul de balet Giselle, transmis în direct de la Palatul Garnier. De la Opera Bastille din Paris va fi transmis live și spectacolul de Operă Manon, programat pe 17 martie 2020, ora 20.00.

 

 

Giselle – Transmisiune live de la Palais Garnier

Balet în doua acte (1841)

Libretul spectacolului „Giselle” este scris de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges şi Theophile Gautier, după un poem semnat de Heinrich Heine. 

Muzica este compusă de Adolphe Adam şi coregrafia originală îi aparține lui Jean Coralli şi lui Jules Perrot. Baletul Giselle a fost prezentat pentru prima dată în 1841 de Teatrul de Balet al Academiei Regale de Muzică din Paris.

Baletul spune povestea unei ţărănci pe nume Giselle a cărei fantomă, după moartea-i prematură, îl protejează pe iubitul său Albert de răzbunarea spiritelor. Acţiunea este plasată în zona Rinului, în Evul Mediu, în timpul culesului viţei-de-vie. Dansul devine limbajul sufletului, iar prezența eterică a balerinei pare să sfideze gravitația.

 

 

Manon – Transmisiune live de la Opéra Bastille

Spectacol subtitrat în limba engleză

Operă comică în cinci acte (1884)

Manon este o operă comică în cinci acte de Jules Massenet, cu un libret de Henri Meilhac și Philippe Gille, după romanul din 1731, L’histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut, de Abbé Prévost. A fost interpretată pentru prima dată la Opera din Paris, pe 19 ianuarie 1884. Manon este cea mai populară și de durată operă a lui Massenet, având un loc important în repertoriu.

 

Spectacolele anterioare: 

Opera Bastille – „Carmen”, 8 februarie 2019

Opera Bastille – „Swan Lake”, 21 februarie 2019

Opera Bastille – „Lady Macbeth of Mtsensk”, 16 aprilie 2019

Opera Bastille – „Cinderella”, 16 mai 2019

Palais Garnier – „Don Giovanni”, 21 iunie 2019

 

 

DESPRE OPERA DIN PARIS 

Opera Națională din Paris, cu o vechime de peste 350 de ani, este una dintre cele mai spectaculoase opere din lume. Cele două săli din Palais Garnier (2.105 locuri) şi Opera Bastille (2.745 locuri) găzduiesc opere clasice și moderne și spectacole de balet.

 

Preț bilet spectacol: 40 lei

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.