Filmul Căutătorul de vânt, în regia lui Mihai Sofronea, va avea o proiecție de gală la Cinema Ateneu din Iași, luni, 14 martie 2022, de la ora 20.00. La eveniment va participa regizorul filmului, alături de actorul din rolul principal, Dan Bordeianu. Filmul spune povestea unui bărbat tânăr, care se refugiază departe de oraș atunci când viața lui pare că se sfârșește, doar ca să descopere noi motive pentru a trăi. Un adevărat tur de forță și emoție pentru actorul Dan Bordeianu, alături de alte două personaje interpretate de Olimpia Melinte și Adrian Titieni.

„Cu toții ar trebui să fim Căutători de vânt, indiferent de data de expirare pe care ne-o oferă viața. Trebuie să ne întoarcem către noi, către lucrurile simple și adevărate, care sunt acolo și ne așteaptă, doar să ne dăm timpul să le privim și să le ascultăm. Și ele ne vor cuprinde din nou”, precizează  regizorul.

Filmul îl prezintă pe Radu (Dan Bordeianu), care află că mai are doar câteva luni de trăit și fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel (Adrian Titieni), unde se refugiază în căsuța sa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, „căutând vânt”. Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat (Olimpia Melinte), își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe?

Producția a avut premiera la TIFF – Transilvania International Film Festival 2021 și a fost inclusă în competiția oficială Sofia International Film Festival.

 

Trailer: https://youtu.be/WD1QvMCGfRg

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 15 lei și pot fi achiziționate online, de pe https://cinemaiasi.ro/film/cautatorul-de-vant/ sau direct de la casieria Ateneului Național din Iași.

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.