Cinema Ateneu aduce în premieră, în perioada următoare, cinci filme de excepție, regizate de cineaști de renume și prezentate la festivaluri internaționale de prestigiu. De la drame profunde, la thrillere captivante și comedii inteligente, fiecare producție oferă pentru cinefilii ieșeni o experiență cinematografică diferită.

 

Forme de bunătate / Kind of kindness

Cu un stil unic, Yorgos Lanthimos explorează complexitatea naturii umane în Forme de bunătate. În rolurile principale îi regăsim pe: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie și Hunter Schafer. Filmul a avut premiera mondială la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes pe 17 mai 2024, unde Plemons a câștigat premiul pentru cel mai bun actor.

 

Dincolo de granițe / Crossing  

Pornim într-o călătorie emoționantă și vibrantă pe străzile Istanbulului, în cea mai recentă opera a lui Levan Akin. Filmul a fost selectat în secțiunea Panorama la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Lia, o profesoară ieșită la pensie, simte că și-a îndeplinit rostul în viață. Dar înainte ca sora ei să-și dea ultima suflare, i-a făcut o ultimă promisiune: că-i va găsi fata și o va aduce acasă. Cum nu mai are nimic de pierdut, asta își propune să facă. 

 

Să moară Vincent! / Vincent doit mourir

Vincent este atacat, din senin, de mai multe ori și fără motiv de oameni care încearcă să-l omoare. Existența lui este dată peste cap, iar atunci când fenomenul se agravează, el nu mai are de ales: trebuie să fugă și să-și schimbe modul de viață.

  Filmul a fost selectat în Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes din 2023.

 

Anul Nou care n-a fost / The New Year That Never Came

Pentru prima oară în competiţia Orizzonti a festivalului de la Veneția, un film românesc câştigă marele trofeu al acestei secţiuni – debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mureşanu, filmul Anul Nou care n-a fost. 

O tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi, înaintea Revoluției din 1989, în care personajele caută normalitate, siguranță, iubire, libertate și sens, într-o lume absurdă, alimentată de frică. 

Filmul românesc a primit premiul cel mare al secțiunii Orizzonti, premiul FIPRESCI şi premiul Bisato d’Oro pentru Cel mai bun scenariu. Din distribuția filmului fac parte actori precum Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin, Ioana Flora, Ada Galeș. 

 

Joker: Delir în doi / Joker: Folie à Deux

Continuarea mult așteptată a filmului Joker, regizat de Todd Phillips, a fost proiectată în premieră la Festivalul de Film de la Veneția, unde a primit aplauze îndelungate. Joaquin Phoenix revine în rolul său emblematic, de această dată alături de Lady Gaga, care joacă un rol cheie în această poveste intensă și sumbră despre nebunie și conexiune.  

 

Detalii despre programul filmelor și bilete pe www.cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului. 

 

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.