Trei spectacole de la Royal Opera House, pe marele ecran de la Cinema Ateneu Iași.

✨ 28 mai, ora 14.00 – Cenușăreasa

O co-producție a The Royal Ballet și National Ballet of Canada

Spectacolul “Cenușăreasa”, care a fost pus inițial în scenă de corgeraful Frederick Ashton, fondatorul Baletului Regal, sărbătorește cea de-a 75-a aniversare în această stagiune. Premiera spectacolului din 1948, cu Moira Shearer și Michael Somes în rolurile principale, a fost primită cu entuziasm. După mai bine de un deceniu în care a lipsit de pe scena Operei Regale, reinterpretarea atemporală a faimoasei povești a lui Charles Perrault, evidențiază priceperea coregrafului și frumusețea partiturii transcendentale a lui Prokofiev. O echipă creativă familiară cu magia teatrului, filmului, dansului și operei aduce o nouă atmosferă lumii eterice a Cenușăresei, a Zânei Bune și a trăsurilor de dovleac, a prinților frumoși și a găsirii iubirii adevărate.

✨ 18 iunie, ora 14.00 – Frumoasa adormită

“Frumoasa Adormită” ocupă un loc cu totul special în inima și istoria Baletului Regal. A fost prima reprezentație oferită de Companie atunci când Royal Opera House s-a redeschis la Covent Garden în 1946, după al Doilea Război Mondial. În 2006, această punere în scenă originală a fost reînviată și de atunci a încântat publicul. Frederick Ashton a citat clasicismul pur al baletului lui Marius Petipa din secolul al XIX-lea ca o lecție privată de arta în ceea ce privește atmosfera spectacolului și meșteșugul coregrafiei. Vei fi cucerit de muzica răpitoare a lui Ceaikovski și de somptuoasele decoruri de basm ale lui Oliver Messel cu această adevărată bijuterie din repertoriul baletului clasic.

✨ 23 iulie, ora 14.00 – Trubadurul

O co-producție cu Opernhaus Zürich

Pasiunile sunt mari, pe măsură ce Manrico și contele di Luna concurează pentru afecțiunea Leonorei. Nu știu ei, mama lui Manrico, Azucena, păstrează un secret teribil, de zeci de ani. În curând, un blestem din trecut va avea implicații devastatoare pentru toți.

În interpretarea lui Ludovic Tézier și Jamie Barton, punerea în scenă energică a lui Adele Thomas plasează povestea lui Verdi într-un univers de superstiție medievală inspirat de Hieronymus Bosch. Antonio Pappano conduce partitura dramatică a lui Verdi, care cuprinde și faimoasa arie „Anvil”.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://cinemaiasi.ro/opere/ și la casieria Ateneului, la prețul de 25 lei.

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.