Cinema Iași aduce în luna februarie evenimente speciale, premiere de film și spectacole de operă. Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu.

 

6 februarie 2020, ora 20.00

Spectacolul de balet Giselle, transmis în direct de la Palatul Garnier. 

Baletul spune povestea unei ţărănci pe nume Giselle a cărei fantomă, după moartea-i prematură, îl protejează pe iubitul său Albert de răzbunarea spiritelor. Acţiunea este plasată în zona Rinului, în Evul Mediu, în timpul culesului viţei-de-vie. Dansul devine limbajul sufletului, iar prezența eterică a balerinei pare să sfideze gravitația.

Baletul este arta educată a corpului omenesc, de-a se mişca sublim! (Valeria Mahok)

 

21 februarie 2020, ora 19.00

André Rieu invită publicul din toată lumea să se alăture petrecerii sale aniversare. „Tânăr la 70 de ani” este concertul perfect al lui André Rieu, în care violonistul evidențiază momentele sale preferate din cadrul concertelor susținute de-a lungul timpului. Acest eveniment aniversar unic vă va duce într-o călătorie incredibilă în jurul lumii, în cele mai minunate locuri în care artistul a concertat în decursul carierei sale, precum Schönbrunn Vienna, Radio City Music Hall în New York sau Concertul de Încoronare din Amsterdam.

 

25 februarie 2020, ora 19.00

30 octombrie 2015, un club underground într-unul dintre cele mai mari orașe din Europa, peste 400 de tineri dansează, dintr-odată 4 artificii aprind tavanul, într-un minut încăperea arde, 26 de tineri mor pe loc, peste 150 ajung arși la spital. Tragedia lasă împietrită o națiune, oamenii cer răspunsuri.

colectiv film oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

 

28 februarie 2020, ora 18.00

Între chin și amin, proiecție specială în prezența regizorului Toma Enache.

Filmul este un omagiu deținuților politici din perioada comunistă și un reminder că, deși trecută adeseori cu vederea, libertatea este o valoare de bază a omului.

„Pelicula reprezintă echilibrul perfect dintre poetic și violent, dintre romantic și dramatic în așa fel încât spectatorul să poată face față adevărului șocant pe care, poate, majoritatea dintre noi nu îl cunoaștem sau nu vrem să-l credem: tortura inutilă a unor oameni nevinovați pe care adepții ideologiei staliniste, puși în funcții importante, îi condamnau la moarte pentru simplul fapt că mentalitatea lor li se părea o amenințare la adresa regimului. Intelectualii și preoții erau victimele preferate ale torționarilor pentru că erau cel mai greu de manipulat și singurele metode prin care aceștia îi puteau subjuga erau cele ale terorii: bătăi zilnice, umilințe, asmuțiri și chiar tortura membrilor familiei.” (Asociația Studenților Jurnaliști)

Articol Similar

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.