Evenimentele Noastre

Cinema Together: filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” devine accesibil pentru nevăzători în proiecții simultane în cinci orașe din România

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, duminică, 3 decembrie, unul dintre cele mai iubite documentare ale anului, proaspăt lansat la cinema: De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin (r. Carla-Maria Teaha) va putea fi urmărit și de persoanele cu deficiențe de vedere în proiecții simultane în cinci orașe din România, deschise publicului larg: de la ora 15:00 în Cluj-Napoca (Cinema Victoria) și la Iași (Cinema Ateneu), de la ora 16:30 la Sfântu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex) și la București (Cinema Elvire Popesco), iar de la ora 18:00 la Timișoara (Cinema Victoria).

Les Films de Cannes à Iași începe astăzi la Cinema Ateneu

La doar câteva luni de la premiera mondială de la Cannes, publicul ieșean are acum ocazia să vizioneze pe marele ecran de la Cinematograful Ateneu cele mai importante filme de autor ale anului, apreciate deopotrivă de critici și de public, în cadrul celei de-a 7-a ediții a Les Films de Cannes à Iași. Filmele vor fi introduse și comentate de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Filme premiate care nu au distribuție în România și evenimente mai variate la Cinema Ateneu din Iași, în cadrul proiectului Cinema Together

Din toamna aceasta, la Cinema Ateneu din Iași și în cinematografele de artă partenere din Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe și Timișoara vor putea fi urmărite filme europene deosebite, unele premiate internațional, care nu pot fi văzute altfel în România, titluri special alese pentru copii și tineri, complementate cu ateliere educative, filme maghiare care s-au remarcat recent, producții accesibilizate pentru nevăzători, precum și filme atent alese pentru seniori, toate parte din proiectul cultural Cinema Together – primul proiect câștigător în rețeaua cinematografelor de artă Europa Cinemas cu parteneri doar din România.

O nouă ediție a festivalului Les Films de Cannes à Iași are loc în acest weekend

Selecția cuprinde filme premiate la Cannes și Berlin, proiecții în exclusivitate, alături de producții care au fost apreciate de criticii din întreaga lume. Filmele vor fi introduse și comentate de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Între revoluții – Proiecție de gală în prezența regizorului Vlad Petri

Vineri, 3 noiembrie, vă invităm, de la ora 18:00, la Cinema Ateneu Iași, pentru o proiecție specială a filmului ÎNTRE REVOLUȚII, urmată de o discuție cu regizorul Vlad Petri.  Bilete: https://cinemaiasi.ro/film/intre-revolutii/ ÎNTRE REVOLUȚII r: Vlad Petri | 2023 | Documentar | România, Qatar, Iran, Croația | 69’ Sinopsis:  Maria și Zahra se întâlnesc la Universitatea de […]

„Mai departe – Povestea lui George Baltă” rulează în prezența echipei, la Cinema Ateneu

Noul film inspirațional regizat de Tedy Necula, „Mai departe – Povestea lui George Baltă”, rulează la Cinema Ateneu pe 27 octombrie 2023, de la ora 20.00, în cadrul unei proiecții de gală în prezența echipei. Proiecția îi are ca invitați pe regizorul Tedy Necula și actrița Nuami Dinescu.

Filmul „Playback” rulează în prezența echipei, la Cinema Ateneu Iași

Filmul este construit în jurul unuia dintre cei mai cunoscuți DJ ai vremurilor acelora, Sorin Lupașcu. Este un portret din prezent al unui om a cărui călătorie prin viața și-a căpătat propriul soundtrack. Prin materiale de arhivă și imagini din prezent, Playback recreează o cronologie selectivă a întâmplărilor muzicale care au schimbat fața unei societăți, din România comunistă a anilor ’80, până la democrația din prezent.

Dublu eveniment la Iași, dedicat regizorului Cristian Mungiu. Trofeul Palme d’Or va fi expus în premieră

Joi, 12 octombrie 2023, regizorul Cristian Mungiu va fi sărbătorit la Ateneul Național din Iași, în cadrul CineLegendele, un proiect marca Serile Filmului Românesc. Începând cu ora 17.30, spectatorii vor putea participa la un dublu eveniment: proiecția filmului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, recompensat cu Palme d’Or la Cannes în 2007 și lansarea primului volum de memorii scris de Cristian Mungiu, publicat la Editura Humanitas.

CineLegendele SFR: Cristian Mungiu

Regizorul Cristian Mungiu va fi sărbătorit la Iași, în cadrul CineLegendele, un proiect marca Serile Filmului Românesc. Joi, 12 octombrie 2023 | Ateneul Național din Iași Ora 17.30 – Proiecția filmului 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, în prezența regizorului Cristian Mungiu. Trofeul Palme d’Or, câștigat la Cannes în anul 2007, expus în premieră. Ora 19.30 – [...]

Eveniment special, la Cinema Ateneu: CARLOS SANTANA

Spectatorii ieșeni sunt invitați să sărbătorească, la cinema, viața unuia dintre cei mai mari artiști ai muzicii, vizionând un eveniment special, în premieră mondială.

Filmul „Libertate” – proiecție de gală la Cinema Ateneu

Filmul despre Revoluția Română – „Libertate” rulează în avanpremieră, în cadrul unei proiecții în prezența echipei, joi, 21 septembrie 2023, de la ora 18.30, la Cinema Ateneu. La eveniment vor participa: regizorul Tudor Giurgiu și actorii Alex Calangiu, Ionuț Caras, Ștefan Iancu și Cristi Popa.

În premieră la Cinema Ateneu – ABBA: Filmul

Acest eveniment pentru adevărații fani include cadre exclusive: perspectiva creatorilor concertului fenomenal ABBA: Voyage din Londra, o vizită la Muzeul ABBA din Stockholm, videoclipuri pentru karaoke cu versuri din cântece de succes și imagini extrem de rare din culisele turneului din 1977.

La Cinema Ateneu în direct: Metallica M72 World Tour

Acest eveniment cinematografic global fără precedent prezintă trupa Metallica în două concerte, cu două setlist-uri complet diferite, interpretând melodii din cariera de peste 40 de ani, de la clasicul Kill ‘Em All din 1983, până la noul album din 2023, 72 Seasons. Spectatorii din cele două zile vor avea parte de două evenimente diferite, unde vor fi interpretate peste 30 de melodii.

Spectacolul de operă „Frumoasa adormită”, transmis de la Royal Opera House

Cuceriți de muzica răpitoare a lui Ceaikovski și de somptuoasele decoruri de basm ale lui Oliver Messel, săptămâna aceasta iubitorii de operă vor avea parte de un eveniment unic la Cinematograful Ateneu din Iași. Spectacolul de balet Frumoasa Adormită, considerat o bijuterie din repertoriul baletului clasic, va fi transmis de la Royal Opera House duminică, 18 iunie 2023, începând cu ora 14.00.

Filmul din deschiderea TIFF se vede la Cinema Ateneu

Pe 9 iunie 2023, filmul din deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) rulează pe marele ecran de la Cinematograful Ateneu. De la ora 20.00, are loc proiecția simultană a filmului Confort Nordic, regizat de cineastul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

Program special de Ziua Copilului, la Cinema Ateneu

De 1 iunie, toată familia este așteptată la Cinematograful Ateneu cu un program special de animații. Ziua începe cu proiecția filmului Lumea secretă a spiridușilor și continuă cu aventurile din Micul Allan – O aventură extraterestră și a îndrăgitului film Mica Sirenă 3D. Filmele vor putea fi văzute la prețul de 15 lei/bilet (ochelarii 3D incluși în preț).

Trei spectacole de la Royal Opera House, la Cinema Ateneu

Trei spectacole de la Royal Opera House, pe marele ecran de la Cinema Ateneu Iași.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 24-28 mai 2023

Miercuri, 24 mai 2023, seria Filme de Artă la Cinema Ateneu continuă cu pelicula Hiroshima, dragostea mea – realizat de celebrul Alain Resnais, după romanul și scenariul scriitoarei vietnameze Marguerite Duras. Tot săptămâna aceasta, va avea loc spectacolul de balet transmis de la Royal Opera House – Cenușăreasa (Cinderella) – coregrafia Frederick Ashton. Ne reîntâlnim […]

Film-concert cu Eric Clapton și alte proiecții captivante

Weekend-ul acesta, la Cinematograful Ateneu din Iași, cinefilii și iubitorii de muzică vor avea parte de un program special.
Eric Clapton: 24 de seri este un concert impresionant, în regia lui David Barnard, care surprinde magia și virtuozitatea legendarei chitare a lui Eric Clapton. Echipa de producție anunță o experiență muzicală extraordinară, în care veți putea savura cele mai mari hituri ale artistului.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 10-14 mai 2023

Tot luna mai aduce o proiecție specială a filmului Boss, regizat de Bogdan Mirică, iar la achiziționarea unui bilet pentru 13 mai 2023, cinefilii primesc unul gratis. Noul film de la regizorul și scenaristul Câini & Umbre prezintă un jaf tumultos, inspirat dintr-o poveste reală.

Miercuri, 26 aprilie, regizorul Emanuel Pârvu ajunge la Iași pentru proiecția specială a filmului Marocco de la Cinema Ateneu.

Miercuri, 26 aprilie, ora 20.00, la Cinema Ateneu Iași are loc proiecția specială a filmului Marocco, în regia lui Emanuel Pârvu, în prezența acestuia.   Proiecția specială de la Iași își dorește să deschidă un dialog între părinți și copiii lor adolescenți după vizionare, alături de regizorul filmului Emanuel Pârvu.   Bilete pentru proiectia de […]

Proiecție de gală a filmului independent „Experimentul Pitești”

Filmul artistic independent despre Experimentul Pitești, început în 2011 de regizoarea Victoria Baltag, va rula la Cinematograful Ateneu din Iași pe 28 aprilie 2023, de la ora 20.00, în cadrul unei proiecții de gală în prezența echipei.

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film

În cele trei zile, spectatorii vor putea viziona filme de lungmetraj de public și de nișă, filme în premieră, o selecție de scurtmetraje, o animație adresată copiilor și un cine-concert în prezența actorului ieșean Constantin Pușcașu. Programul va cuprinde, ca în fiecare an, discuții și intervenții din partea unor terapeuți, psihoterapeuți și psihanaliști.

Film-concert al trupei Metallica, la Cinema Ateneu

Ieșenii sunt așteptați pe 13 aprilie 2023, începând cu ora 19.00, la un eveniment mondial de rock clasic, organizat de trupa Metallica. În sala de la Cinema Ateneu, spectatorii pot asculta, în premieră, noul album al trupei, 72 Seasons, cu doar o zi înainte de lansarea mondială.

Nouă filme nominalizate la Oscar 2023 vor rula la Cinema Ateneu

Cu doar câteva zile înainte de Gala Premiilor Oscar 2023, spectatorii vor putea viziona la Cinematograful Ateneu nouă producții nominalizate la Cea de a 95-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Printre acestea se numără titluri nominalizate pentru Premiile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță în rol principal sau Cele mai bune efecte vizuale.

Maraton cinematografic: Ziua Teodor Corban

Evenimentele vor avea loc în prezența unor invitați speciali, printre care prieteni de scenă, actori și apropiați. Tot atunci vor fi difuzate și o serie de mesaje video din partea celor care au lucrat cu el de-a lungul timpului.

Eveniment dedicat regizorului italian Franco Zeffirelli

Ateneul Național din Iași și Cinematograful Ateneu organizează pe 12 februarie 2023, începând cu ora 13.00, evenimentul „Franco Zeffirelli 100”, odată cu aniversarea a 100 de ani de la nașterea regizorului italian.

Filmul „Phoenix-Povestea” se vede în prezența fondatorului Nicu Covaci, a unor membri consacrați și a echipei filmului

Filmul Phoenix – Povestea, care prezintă povestea trupei Phoenix, va fi prezentat la Iași în cadrul unui turneu național prin țară. Evenimentul va avea loc în prezența fondatorului Nicu Covaci și a lui Ovidiu Lipan Țăndărică, precum și a echipei filmului, pe 9 decembrie 2022, de la ora 19.00, la Cinematograful Ateneu din Iași.

În weekend începe a 6-a ediție Les Films de Cannes à Iași

Les Films de Cannes à Iași este unul dintre festivalurile anuale care se întâmplă la Iași și marchează, totodată, aniversarea Cinematografului Ateneu. În octombrie 2017, la a doua ediție Les Films de Cannes à Iași, a fost inaugurat primul cinematograf de stat de după 1989, în prezența regizorului ieșean Cristian Mungiu.

Les Films de Cannes à Iași revine, între 18-20 noiembrie, la Cinema Ateneu

Festivalul Les Films de Cannes revine anul acesta la Iași cu o nouă selecție a filmelor de la Cannes și din cele mai importante festivaluri din lume. Cea de-a VI-a ediție a Les Films de Cannes à Iași va avea loc între 18 și 20 noiembrie 2022, la Cinema Ateneu. Filmele din program vor fi introduse de Irina-Margareta Nistor.

Filme românești, filme de groază și proiecția de gală „Capra cu trei iezi”

La Cinematograful Ateneu din Iași se anunță o nouă săptămână plină de producții recente și altele în premieră. Cinefilii sunt așteptați la filme cu povești veritabile, filme autentice și de groază, de văzut cu prietenii, la cinema. Finalul săptămânii aduce în sala de cinema doi invitați speciali, odată cu proiecția de gală a filmului Capra cu trei iezi – actrița din rolul principal, Maia Morgenstern și regizorul Victor Canache.

Cinema Ateneu: Filme românești, o proiecție de gală și premiera celui mai nou film anime

Marocco, regizat de Emanuel Pârvu, rulează în prezența echipei miercuri, 12 octombrie 2022, la Cinematograful Ateneu din Iași. Filmul este o poveste universală despre responsabilitatea morală a faptelor care duc la consecinţe fatale, dar şi despre lanţul faptelor mici făcute cu intenţii bune care generează prăbuşirea unui ansamblu construit pe o iubire puternică. Într-un şir […]

Proiecție de gală în prezența actriței Anca Androne

Cel mai recent film semnat de Gabriel de Achim se vede într-o proiecție specială în prezența actriței Anca Androne, sâmbătă, 23 iulie 2022, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu din Iași.

Filmul R.M.N. va avea două proiecții speciale în prezența echipei

Cu această ocazie, regizorul Cristian Mungiu revine la Iași, după ce în urmă cu o lună a fost aplaudat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Filmul R.M.N. a fost prezentat în Competiția oficială, unde a fost primit cu interes de marii critici de film.

Cinema Ateneu este gazda Festivalului Filmului Francez

Cea de-a doua 26-a ediţie a Festivalului Filmului Francez la Iași începe la finalul acestei săptămâni. În perioada 3-5 iunie 2022, la Cinema Ateneu vor fi difuzate filme franceze remarcabile, fiind o oportunitate atât pentru iubitorii de film, cât și pentru cei care apreciază cultura Franței.

În luna mai vezi filme capodoperă la Cinema Ateneu

Din 4 mai 2022, ieșenii vor avea ocazia să vadă la Cinematograful Ateneu patru filme de referință pentru cinematografia mondială. Ideea de a introduce filme de artă în programul general de la cinema a luat naștere anul trecut, din dorința de a aduce mai aproape cele mai cunoscute capodopere ale cinematografiei și de a oferi o oportunitate unică cinefililor.

Peste 300 de spectatori la primul festival după ridicarea restricțiilor

În perioada 8-10 aprilie 2022, la Ateneul Național din Iași, a avut loc a treia ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”, desfășurată sub genericul O călătorie în viitorul din trecut, expresia preferată a regretatului Ion Caramitru. În deschidere au fost difuzate și câteva secvențe din ultimul film în care actorul a jucat, „Experimentul Pitești”, regizat de Victoria Baltag.

Irina-Margareta Nistor și actorul Vlad Ivanov sunt invitații Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film

Mâine, 8 aprilie 2022, la Ateneul Național din Iași, va avea loc deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”. Programul include șase proiecții de film și un spectacol-lectură cu muzică și proiecții video, toate însoțite de discuții cu Irina-Margareta Nistor, directorul festivalului, și specialiști în domeniul psihanalizei: dr. Andrea Sabbadini (online de la Londra), Ilinca Bălaș, Oana Paveliuc, Andreea Chițu (online), Laura Manu (online din Italia), Matei Georgescu (online).

„Străjerii Deltei” ajung la Iași și te premiază cu un super sejur cu familia, în Delta Dunării

Filmul „Străjerii Deltei” readuce în peisajul cinematografic din România producțiile destinate copiilor. Povestea îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate.
În regia lui Liviu Mărghidan, filmul ”Străjerii Deltei” reprezintă, de altfel, o modalitate expresivă și percutantă, un îndemn, mai cu seamă, de a păstra mediul în care trăim curat și primitor.

La Iași are loc ediția a III-a a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film

Între 8-10 aprilie 2022, Irina-Margareta Nistor, directorul festivalului, aduce la Iași, ca de fiecare dată, filme surprinzătoare și distinși invitați. Deschiderea oficială a festivalului vine cu un moment surpriză de câteva minute în avanpremieră cu ultimul rol în film al lui Ion Caramitru, profesorul prin excelență, pentru marele ecran.

Filme de Oscar, la Cinema Ateneu

Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate, în perioada 19-21 martie 2022, la Cinematograful Ateneu din Iași. Cea de a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film va onora pe 27 martie 2022 cele mai bune filme lansate anul trecut. Înainte cu o săptămână, spectatorii ieșeni vor putea vedea pe marele ecran o parte dintre titlurile nominalizate. 

Cinema Iași: Regizorul Mihai Sofronea și actorul Dan Bordeianu vor fi prezenți la proiecția de gală a filmului „Căutătorul de vânt”

Filmul spune povestea unui bărbat tânăr, care se refugiază departe de oraș atunci când viața lui pare că se sfârșește, doar ca să descopere noi motive pentru a trăi. Un adevărat tur de forță și emoție pentru actorul Dan Bordeianu, alături de alte două personaje interpretate de Olimpia Melinte și Adrian Titieni.

Filmul „Crai Nou” va avea o proiecție de gală la Cinema Ateneu Iași

Prima proiecție de gală de anul acesta, de la Cinema Ateneu, va avea loc pe 11 martie 2022, ora 18.00, atunci când va fi difuzat filmul „Crai nou/Blue moon”, scris și regizat de Alina Grigore. La eveniment vor participa actorii care interpretează rolurile principale, Ioana Chițu și Mircea Postelnicu.

Trei dintre cele mai așteptate filme ale anului 2022 rulează la Cinema Ateneu

Săptămâna aceasta vor fi difuzate pe marele ecran de la Cinematograful Ateneu trei producții regăsite în topul filmelor lansate în 2022. 

Program zilnic de filme, la Cinema Ateneu, în perioada 3-9 ianuarie 2022

Ieșenii se pot bucura de filme de calitate, la Cinema Ateneu, încă din primele zile ale anului. Săptămâna 3-9 ianuarie 2022 aduce un program zilnic de proiecții, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Filmele ce vor fi difuzate la Cinema Ateneu în ultima săptămână a anului

În ultimele zile ale acestui an, cinefilii sunt invitați în sala Cinematografului Ateneu, la patru producții îndrăznețe și primite cu entuziasm de public.
Povestea Prințesei Diana, în interpretarea magnifică a lui Kristen Stewart, poate fi văzută acum pe marile ecrane.

Special de sărbători: Transmisiunea concertului lui André Rieu, la Cinema Ateneu

Spectacolul Christmas with André, transmis exclusiv de sărbători, reunește cele mai frumoase cântece de Crăciun, valsuri romantice și melodii încântătoare ale artistului.

Cinema Ateneu vă invită să celebrați EUROPEAN CINEMA NIGHT

European Cinema Night se desfășoară anul acesta în perioada 6-10 decembrie 2021 în peste 80 de cinematografe din Europa, din 27 de țări, reușind, astfel, să aducă cinefililor ocazia de a se bucura, împreună, de filmele europene și diversitatea cinematografiei.

Maraton de filme și o proiecție specială European Cinema Night, la Cinema Ateneu

Săptămâna aceasta, iubitorii de film se pot bucura la Cinema Ateneu de un program special: un Maraton Cinematografic, o proiecție de film în cadrul unei noi ediții European Cinema Night și alte câteva premiere.

Titane, câștigătorul Palme d’Or 2021, în premieră la Les Films de Cannes à Iași

Ediția a V-a Les Films de Cannes à Iași va avea loc între 22 și 24 octombrie 2021, la Cinema Ateneu, și o va avea ca invitată specială pe Irina Margareta Nistor, alături de Teodora Ana Mihai, regizoarea filmului La Civil, care va închide ediția de anul acesta.

Filme în premieră și producții din selecția de la Cannes, săptămâna viitoare, la Cinema Ateneu

Ediția a V-a a festivalului Les Films de Cannes à Iași aduce, la final de săptămână, cele mai interesante și premiate filme din selecția ediției 2021 a Festivalului de Film de la Cannes. Producțiile vor fi introduse de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Filmul Otto Barbarul, proiecție de gală în prezența regizoarei Ruxandra Ghițescu

Cinefilii sunt invitați să nu dea doar cu seen în cadrul campaniei de conștientizare a problemelor cauzate de depresie la adolescenți, ce va fi lansată odată cu filmul.

Filmul Mia își ratează răzbunarea va avea o proiecție de gală la Iași

Producția o prezintă pe Mia, o tănără actriță hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. Imediat după despărțirea lor violentă, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă. Dar tot ce implică bărbați nu are cum să fie simplu.

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film revine la Iași, în perioada 10-12 septembrie 2021

Filmele vor fi proiectate la Ateneul Național din Iași și acompaniate de discuții cu specialiști, terapeuți și psihanaliști, care vor analiza subiectele prezentate prin limbajul universal din cinema, într-un mod liber și creativ.

Filmul Neidentificat va avea o proiecție de gală la Iași

O co-producţie România-Cehia-Letonia, Neidentificat este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman.

În luna august, va fi transmis un nou concert marca André Rieu

Regele Valsului a ales personal momentele sale preferate, melodii din spectacole de musical, arii de operă și numere de dans de pe scenele întregii lumi, multe dintre aceste momente nefiind difuzate până acum pe marile ecrane.

Tragedia „Siberiei românești“: Și atunci, ce e libertatea?, avanpremieră de gală la Cinema Ateneu

Și atunci, ce e libertatea? e un film bazat pe evenimente reale: o poveste despre dragoste şi supraviețuire în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberie românească“.

Ce filme poți vedea la Festivalul Filmului Evreiesc la Iași

Festivalul Filmului Evreiesc la Iași, aflat la prima ediție, invită tinerii, care au sau au avut în familie supraviețuitori ai tragicului eveniment, la întâlniri, discuții și dezbateri pe marginea subiectului.

Începe prima ediție a Festivalului Filmului Evreiesc la Iași

Evenimentul își propune să rememoreze tragicele evenimente din iunie 1941, atunci când a avut loc unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România și să aducă un omagiu pentru victimele de atunci.

Spectacol marca Bon Jovi, transmis la Cinema Ateneu

Cu peste 130 de milioane de albume vândute în întreaga lume, un catalog extins de hituri, mii de concerte susținute în peste 50 de țări pentru mai mult de 35 de milioane de fani și încasări din bilete de peste 1 miliard de dolari în întreaga lume, doar în ultimul deceniu, Bon Jovi este trupa perfectă de rock & roll.

Cele mai bune filme din istoria cinematografiei vor putea fi vizionate la Cinema Ateneu

Din luna mai, cele mai cunoscute capodopere ale cinematografiei vor rula pe ecranul de la Cinema Ateneu, iar ieșenii se vor putea bucura de filme care au schimbat istoria cinematografiei. Astfel, începând cu 19 mai 2021, ziua de miercuri a săptămânii va deveni ziua filmelor de artă.  „Introducerea filmelor de artă în programul Cinematografului Ateneu […]

Proiecții speciale în Săptămâna Patimilor

În timpul Săptămânii Patimilor, Cinema Ateneu va difuza patru filme eveniment, selectate special pentru această perioadă. „Viața lui Iisus”, „Cele zece porunci”, „Pavel, apostolul lui Hristos” și „Patimile lui Hristos” sunt titlurile incluse în programul de filme de la Ateneul Național din Iași. Producțiile se remarcă nu numai prin subiectul emoționant, ci și prin faptul […]

O proiecție de gală și o avanpremieră, în prima săptămână din luna martie

Lungmetrajul Berliner, în regia lui Marian Crișan, va putea fi văzut, în premieră, la Cinema Ateneu. La proiecția de gală de pe 5 martie 2021, spectatorii se vor întâlni cu îndrăgiții actori Ion Sapdaru și Ovidiu Crișan, alături de regizorul Marian Crișan. Cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului îl urmărește pe Mocanu, un politician în […]

European Cinema Night, eveniment organizat la Cinema Ateneu și în alte 75 de orașe din Europa

Cinema Ateneu va participa, pentru al doilea an, la European Cinema Night, un eveniment dedicat filmului european. În  perioada 16-20 noiembrie 2020, în 75 de orașe și 28 de țări din Europa, cinefilii vor avea acces la peste 45 de titluri de film din sfera europeană. Ca o noutate, anul acesta vor avea loc și […]

Filmul „Urma”, de Dorian Boguță, în avanpremieră la Cinema Ateneu

Mădălina Ghenea, Teodor Corban și Liviu Pintileasa, invitați speciali   Filmul Urma, debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Dorian Boguță, va rula în avanpremieră, la Cinema Ateneu, luni, 2 martie 2020, de la ora 20.00. Film polițist cu accente de thriller, Urma pune accent pe secretele pe care le ascund cei de lângă noi. […]

Caravana Colectiv ajunge la Iași

Timp de două săptămâni, echipa filmului „colectiv” organizează o caravană prin cele mai mari orașe ale țării, pentru o serie de întâlniri și dezbateri cu publicul.  La Iași, avanpremiera filmului va avea loc pe 25 februarie 2020, de la ora 19.00, la Sala Unirii (Cinema Victoria), în prezența echipei de producție și a protagoniștilor: Alexander […]

Evenimentele lunii februarie

Cinema Iași aduce în luna februarie evenimente speciale, premiere de film și spectacole de operă. Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu.   6 februarie 2020, ora 20.00 Spectacolul de balet Giselle, transmis în direct de la Palatul […]

Două spectacole de la Opera din Paris vor fi transmise la Cinema Ateneu

Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu. Joi, 6 februarie 2020, de la ora 20.00, spectatorii sunt invitați la spectacolul de balet Giselle, transmis în direct de la Palatul Garnier. De la Opera Bastille din Paris va fi […]

Scurtmetrajul „The Cry Of Silence” va avea premiera la Iași

„The Cry Of Silence”, cel de-al patrulea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, poate fi vizionat în premieră, pe 31 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu.  La Proiecția de Gală va participa o parte din echipa filmului, alături de Irina-Margareta Nistor, în calitate de critic de film și invitat de onoare. Evenimentul va […]

Filmul Cardinalul, de Nicolae Mărgineanu, rulează în prezența echipei

Vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 20.00, la Cinema Ateneu, va avea loc premiera de gală a filmului Cardinalul, semnat de Nicolae Mărgineanu. În cadrul evenimentului va participa și o parte din echipa filmului.  Cardinalul prezintă secvențe din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire, dar și perioada încercării convertirii […]

„Tânărul Ahmed” rulează în cadrul European Cinema Night

În seara de 5 decembrie 2019, Cinema Ateneu vă invită la o proiecție specială în cadrul European Cinema Night, un eveniment dedicat filmului european, care se desfășoară în perioada 2-6 decembrie 2019, în 54 de orașe din Europa, ajungând la peste 14.500 de spectatori. În avanpremieră, va rula filmul „Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed”, regizat de […]

Proiecție specială de Ziua Filmului Coreean | Parazit

Cinema Ateneu, împreună cu Ambasada Republicii Coreea, organizează, pe 29 noiembrie 2019,  Ziua Filmului Coreean/Korean Movie  Day. În cadrul evenimentului va rula filmul sud-coreean Parasite/Parazit (2019), premiat anul acesta cu trofeul Palme d’Or, la Festivalul de Film de la Cannes.  Scris și regizat de Bong Joon-Ho, reprezentant al noului val sud-coreean, consacrat pentru originalitatea filmelor sale, […]

Irina Margareta Nistor, Adrian Titieni și Maria-Denise Theodoru, invitații speciali ai Les Films de Cannes à Iași

A patra ediție Les Films de Cannes à Iași aduce evenimente speciale și invitați de seamă, între 18 și 20 octombrie 2019, la Cinema Ateneu.   Festivalul este deschis de o proiecție a filmului Cannes, le festival libre, realizat de Frédéric Chaudier și Frédéric Zamochnikoff. Filmul spune povestea celor două personalități care au pus bazele […]